Terijoki

 

 

 

 

Tiedote

12.02.2010

 

Terijokelaisten Talvipäivä Järvenpäässä 7.3.2010

 

Varuskunta, lotta- ja sotilaskotityö

terijokelaisten talvitapahtuman aiheina

 

Päivä on sunnuntai 7. maaliskuuta, ja paikkana jälleen Järvenpään Seurojentalo.

Maanpuolustustyöllä oli vankka asema Terijoella ennen toista maailmansotaa. Pitäjän varuskunnasta kertoo Terijoki-Seuran puheenjohtaja Veli-Pekka Sevón, joka valottaa aihettaan myös dvd-näyttein. Lukuisat naiset olivat vapaaehtoisina mukana sotilaskoti- tai lottatoiminnassa, ja siitä ovat lupautuneet kertomaan professori Eeva Tapio ja Seuran sihteeri Riitta Kivinen.

 

Talvipäivässä on aina kuultu tarinoita evakkomatkan tehneistä esineistä ja niiden taustoista, ja niitä toivotaan tälläkin kerralla. Muunkinlaiset Terijoen-muistot ovat tervetulleita. Osanottajia pyydetään tuomaan mukanaan pitäjään ja sen asukkaisiin liittyviä valokuvia, joita tallennetaan digitaalisesti Seuran arkistoon. Ensi kertaa on tarkoitus täydentää sitä myös sodanjälkeisestä ajasta eli 40- ja 50-luvuista kertovilla valokuvilla, sillä monet ovat varmasti ikuistaneet uusille asuinsijoille juurtumisen vaiheita. Ohjelmassa on lisäksi ainakin yhteislauluja, joita säestää Tuula Rinne.

 

Järvenpään Seurojentalo sijaitsee osoitteessa Kartanontie 20. Tilaisuus on kaikille avoin, ja se alkaa kello 11. Ruokailuista peritään omakustannushinta, muuten tilaisuus on maksuton. Talvipäivän järjestävät Teri-Säätiö ja Terijoki-Seura.

 

Lisätietoja:

Tuovi Paju      

Jaakko Mäkelä

 

Tilaisuuden ohjelma: www.terijoki.fi/ajankohtaista2.htm