Terijoki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luettelo Suomen sodissa 1939 - 1945 menehtyneistä terijokelaisista

 

 

 

 

Suomen sodissa 1939 - 1945 menehtyneet terijokelaiset

Veli-Pekka Sevón

 

Oheiseen luetteloon on kerätty tiedot jokaisesta viime sodissa menehtyneestä henkilöstä, jonka syntymä-, koti- tai asuinkunta on ollut saatujen tietojen mukaan Terijoki. Henkilöt ovat luettelossa menehtymisajankohdan mukaisessa järjestyksessä ja luettelon lopussa on henkilöt luetteloitu hautauskunnittain. Luetteloon on otettu mukaan kaikki henkilöt, jotka ovat menehtyneet sodan poikkeuksellisten olosuhteiden seurauksena. Sodassa kaatuneiden lisäksi luetteloon on otettu mukaan mm. ilmapommituksissa ja palveluksessa eri sairauksiin menehtyneet henkilöt.

 

Pääasiallisena lähteenä on käytetty Arkistolaitoksen ylläpitämää Suomen sodissa 1939 – 1945 menehtyneiden tiedostoa. Lisäksi lähteinä on käytetty Terijoki – Kuvia ja kuvauksia entisestä kotipitäjästä –kirjassa olevaa sodan uhrit –luetteloa ja Tuusulan Paijalan hautausmaalla olevaa Terijoen kirkkopuistoon haudattujen sankarivainajien muistomerkin nimiluetteloa. Käytettyjä lähteitä ja niiden perusteella tehtyjä yhteenvetoja esiteltiin lyhyesti syksyn 2010 Terjokkoisessa.

 

Jokaisesta luettelossa olevasta henkilöstä on ilmoitettu mahdollisuuksien mukaan: nimi ja ammatti, sotilasarvo ja joukko-osasto, syntymäaika, synnyinkunta, kotikunta ja asuinkunta, katoamisaika ja katoamispaikka tai kuolinaika ja kuolinpaikka, hautauskunta, menehtymisluokka sekä tietolähde.

 

Tiedot luettelossa mahdollisesti olevista puutteista tai virheellisyyksistä pyydetään lähettämään sähköpostilla osoitteeseen

 

Tiedot pyydetään lähettämään kesäkuun loppuun mennessä.

 

 

Sisällysluettelo

 

Talvisota                                                      7

Jatkosota ja Lapin sota                              37

Henkilöt hautauskunnittain                        105

Aakkosellinen henkilöhakemisto               117

Viitteet                                                     127