Terijoki - Päivällinen Terijoen Seurahuoneen malliin

Terijoki   

 

Perinteiset päivälliset Terijoen Seurahuoneen malliin järjestettiin Järvenpäässä 11.10.2003

Teksti Tuovi Paju, kuvat Kari Koho.

Tilaisuus veti täyden salillisen terijokelaisia ja heidän ystäviään Järvenpään Paatelaan lauantaina 11.10. Ruokalista oli jälleen suunniteltu vastaamaan 1920- ja 30-luvun tyyliä, ja Järvenpään ammattiopiston väki toteutti sen huolella, yksityiskohtia myöten. Kattauksen hopeat ja lasit, tarjoilijaneitojen entisajan esiliinat ja herkullinen ateria ennen kaikkea innostivat vieraat kysymään ja kertomaan muistojaan.

Tilaisuudessa muisteltiin lämmöllä myös kuluneen kesän kotiseutumatkaa. Jos silloinkin oli eläydytty entisaikojen tunnelmiin, niin nyt otettiin avuksi nykyajan tekniikka, ja videotykki toimi Kari Kohon osaavissa käsissä. Olihan Matti Rautanen koonnut matkasta antoisan videon, josta kelpasi tunnistaa tuttuja. Katseltiin myös Rautasen ja Harry Vilkmanin diakuvia, ja ohjelmassa oli lisäksi Venäjän tv:n uutisissa nähty selostus matkalaisten kotikyläkäynneistä ja paikallisesta juhlakulkueesta, johon meikäläiset osallistuivat Suomen lippuja kantaen. Näyttävää! 

           Päivällisväen iloksi oli ohjelmaan otettu pitkästä aikaa myös Terijoki-foksi, pyyhitty pölyt nuoteista ja sanoista, ja niin laulu raikui. Todettiin, että myös tunnettu levylaulaja A.Aimo on sen aikoinaan tallentanut. Toinenkin uusvanha löytö kiinnosti: Terijoella kesiään viettäneen Pia Pirilän lapsuusmuistelmat ilmestyvät piakkoin suomeksi Terijoki-Seuran kustantamina, ja Tuovi Paju luki teoksesta katkelman näytteeksi.

Terijoki-Seuran puheenjohtaja Eija Sipiläinen kertoi lopuksi, missä merkeissä seuraavat kerrat kokoonnutaan. On pitäjäesittelyä Helsingissä, esitelmää Järvenpäässä ja syyskokousta. Osanottajia riittää varmasti myös joulukuun perinteiselle Terijoen-matkalle ja helmikuun talvitapahtumaan.

Karjalaisten laulu kajautettiin, mutta tilaisuus ei silti päättynyt, koska runsas joukko halusi katsoa matkavideon loppuun asti. Ja mikäs oli katsoessa, kun ei yhdelläkään varmasti ollut enää nälkä...

---------------------------

Huomautus: Saat kuvat näkymään suurempina, kun klikkaat niitä kerran hiirellä.

 

paatela2003_1jpg.jpg (88141 bytes)

paatela2003_3jpg.jpg (74827 bytes)

paatela2003_2jpg.jpg (37034 bytes)
paatela2003_4.jpg (59919 bytes) paatela2003_5.jpg (75258 bytes)
paatela2003_6.jpg (52350 bytes) paatela2003_8.jpg (83833 bytes)
paatela2003_9.jpg (86854 bytes)

Terijoki